Displays

Gepubliceerd op: 10 juni 2022 17:00

Kijk je naast het snuffelen in de boekenkasten ook wel eens op de displays? Dat zijn de losse, witte blokken tussen de boekenkasten. Vol met de leukste materialen uit de bibliotheek. Maar waar zijn die displays nou voor?

Bekijk eens een display!

Zie het als een soort tentoonstelling: om jou te tippen over de nieuwste boeken uit de collectie. Om je kennis te laten maken met verfrissende schrijvers die je misschien anders niet uit de kast had gehaald. En om inspirerende thema’s te bekijken met bijpassende boeken. Zo heb jij gelijk alles bij elkaar en kun je snel een keuze maken. Neem jij een kijkje en laat je ons weten welke display er voor jou uitspringt?

Wisselend aanbod

In de verschillende vestigingen worden de displays regelmatig veranderd van thema en aanbod. Vind wat jij zoekt op basis van actualiteiten, feestdagen en interesses. En leen zo mooie nieuwe materialen uit onze collectie.

Een display is terug te vinden per ‘wereld’ of genre met sub-genres om je sneller te kunnen helpen vinden wat je zoekt. Er is keuze uit de thema's die terug te vinden zijn als werelden in de Bibliotheek. Wil je specifiek iets weten of heb je iets in gedachten maar weet je niet waar je moet zoeken? Vraag hulp bij een medewerker aan de informatiebalie. 

Powerdisplay

Ook hebben we de zogeheten ‘Powerdisplay’ in de Bibliotheek in Rijswijk en soms in Voorburg. Deze grote display staat midden in de bibliotheek en hoort niet bij één wereld. Zo ligt hier een variatie aan boeken, dvd’s en tijdschriften uit alle werelden. Ieder jaar zijn er vaste grote landelijke campagnes waar je vast van hebt gehoord en misschien ook speciaal voor naar de Bibliotheek komt, zoals de Boekenweek, de Media Ukkie Dagen of Nederland Leest. Tijdens deze weken kun je bij een Powerdisplay alles gemakkelijk vinden. 

Nieuw in de collectie

Niet alle displays in de bibliotheek veranderen van thema. Er zijn ook verschillende ‘Nieuw’ displays: een met alle nieuwe boeken voor jong en oud, voor Spanning & Actie, jeugdboeken van nul tot acht jaar en jeugdboeken van acht tot vijftien jaar. 

Kom je binnenkort weer eens lang in de Bibliotheek? Neem dan eens een kijkje op onze displays en laat je verrassen!