Films aan de Vliet

Gepubliceerd op: 31 augustus 2021 15:03

Filmhuis Rijswijk van de Bibliotheek aan de Vliet en Theater Ludens in Voorburg presenteren hun gezamenlijke filmprogramma voor de periode september - december 2021. De samenwerking biedt een gevarieerd filmaanbod met films die iets speciaals bieden en die je bijblijven. Het filmprogramma is gebundeld in een folder die filmliefhebbers kunnen afhalen in de bibliotheken en bij Theater Ludens.

Filmhuis Rijswijk

In het Filmhuis Rijswijk (in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101) is er vanaf 14 september iedere dinsdagmiddag een filmvoorstelling. Daarnaast iedere laatste zaterdagmiddag van de maand.

Vooruitblik Rijswijk

We beginnen op dinsdag 14 september met Just mercy. Zaterdag 25 september staat de biscoophit De beentjes van Sint Hildegard op het programma. In oktober is het thema van de Maand van de geschiedenis Aan het werk. Op zaterdag 30 oktober kun je dan kijken naar Daens, naar het boek van Louis Paul Boon. In het kader van het thema van Nederland Leest, Over de grens, kun je op zaterdag 27 kijken naar The way. Een film over een vader die de wandeltocht van zijn overleden zoon
naar Santiago de Compostela voltooit.

Er staan ook twee jeugdfilms op het programma: Ballerina, op woensdag 13 oktober. Deze film past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek, Worden wat je
wil. Op woensdag 22 december kun je genieten van de avontuurlijke familiefilm De expeditie van familie Vos.

Theater Ludens

In Theater Ludens in Voorburg (Burgemeester Feithplein 95) staat op donderdag 16 september De beentjes van Sint Hildegard als eerste film op het programma. Donderdag 14 oktober draait de film Modigliani in het theater. Voorafgaand aan de film houdt kunsthistorica Anne Marie Boorsma een lezing over deze beroemde kunstenaar. Andere tips voor Theater Ludens: Celle que vous croyez op donderdag 28 oktober en de Nederlandse film Instinct met Carice van Houten op donderdag 18 november.

Informatie over coronamaatregelen

Op dit moment gelden er nog beperkingen in het aantal bezoekers dat wij mogen ontvangen. Wees er dus snel bij om je kaarten te kopen.

Kaartverkoop

Kaarten voor het Filmhuis Rijswijk koop je op deze pagina of aan de balie in de bibliotheek.

Kaarten voor de films in Theater Ludens koop je via de website of aan de kassa van het theater.