Harm Smit treedt terug als directeur bestuurder

Gepubliceerd op: 13 februari 2020 15:00

Op 1 september aanstaande treedt Harm Smit terug als directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan de Vliet. Hij gaat met vervroegd pensioen.

In ruim 43 jaar vervulde hij diverse functies binnen het bibliotheekwerk. In 1998 werd hij benoemd als directeur/bestuurder van de Stichting Rijswijkse Openbare Bibliotheek. Na de fusie van de Rijswijkse bibliotheek met de Bibliotheek Leidschendam-Voorburg werd hij in 2012 de eerste directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan Vliet.

In de afgelopen jaren werd mede door zijn leiding de positie van de bibliotheek verstevigd in beide gemeenten. Er is fors ingezet op bestrijding van laaggeletterdheid en het versterken van digitale vaardigheden van inwoners. Het stimuleren van leesplezier, leesbeleving en mediawijsheid binnen het onderwijs stond hoog op de agenda. Daarnaast biedt de bibliotheek een rijk en gevarieerd aanbod van activiteiten, die deels met culturele en maatschappelijke partners worden ontwikkeld.

Namens de Raad van Toezicht van de Bibliotheek aan de Vliet geeft de voorzitter, de heer Lo Casteleijn, aan grote waardering te hebben voor wat de heer Smit heeft bereikt met en voor de bibliotheek. De hele Raad van Toezicht betreurt het vertrek van de directeur.

De werving voor een nieuwe directeur/bestuurder start op korte termijn.