Informatiebijeenkomsten over de nieuwe Donorwet

Gepubliceerd op: 26 januari 2020 12:00

In de bibliotheek aan de Vliet is in februari twee keer een gratis informatiebijeenkomst over de nieuwe Donorwet. U leert hier van Vera Mulder wat de verandering inhoudt en welke stappen u moet ondernemen om uw keuze door te geven. Ook wordt u geïnformeerd over wat donor zijn inhoud zodat u een passende keuze kunt maken.

De nieuwe Donorwet

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dit houdt in dat u automatisch wél als donor staat geregistreerd als u geen keuze heeft ingevuld.

Informatie & registratie

U krijgt informatie over wat orgaan- en weefseldonatie is en hoe u uw keuze in het Donorregister kunt invullen. Dit gaat met behulp van uw DigiD. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis. 

Waarom wel/geen donor worden?

Beslissen of u wel of geen orgaandonor wilt worden na je overlijden is iets om goed over na te denken. Door meer te weten over donordonatie, uw vragen te stellen en zorgen te uiten kunt u misschien een betere keuze maken. Welke keuze u ook maakt, deze bepaalt u zelf. 

Bent u erbij?