Jaarverslag 2020 verschenen

Gepubliceerd op: 8 juni 2021 13:02

2020 was voor iedereen een heel bijzonder jaar, zowel privé als zakelijk. Ook de Bibliotheek aan de Vliet kreeg te maken met de gevolgen van de coronamaatregelen. Zo moest de bibliotheek drie keer de deuren sluiten voor de bezoekers. In het jaarverslag 2020 laat de bibliotheek zien hoe zij het afgelopen jaar de dienstverlening vormgaf. En zo van grote waarde bleek voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Alternatieve diensten

Met de Afhaalbibliotheek (ruim 13.000 aangevraagde pakketten), e-books en andere digitale dienstverlening, via alternatieve diensten voor scholen of via digitale taalcafés kon de bibliotheek de inwoners blijven voorzien van die zaken waar ze in deze tijd behoefte aan hebben. Zo steeg het aantal uitgeleende e-books met 49%.

Vernieuwing

Het afgelopen jaar werkte de bibliotheek intensief aan haar toekomst. De nieuwe organisatiestructuur die eind 2019 werd ingevoerd, werd verder ingevuld. Samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg voerde de bibliotheek een participatietraject uit om inwoners en instellingen te betrekken bij de toekomst van de bibliotheek. En in Rijswijk kon de bibliotheek verder aan de slag met de voorbereidingen voor het Huis van de Stad. 

Veel kon wel

Ondanks corona is er veel gerealiseerd in 2020. Van filmvoorstellingen tot preventieworkshops, exposities en activiteiten rond de Boekenweek. Bij de Maatschappelijke Bibliotheek werd hard gewerkt om zo veel mogelijk mensen te bereiken, bij voorbeeld met het Digi-Taalhuis. Vanuit de Educatieve Bibliotheek werden geplande activiteiten omgezet naar digitale varianten en bezorgde de bibliotheek 100 boekenpakketten op de scholen. 

Meer weten

Het complete jaarverslag kun je bekijken of downloaden op www.bibliotheekaandevliet.nl/jaarverslag.