Juliette Bulpitt wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 9 maart 2021 09:16

Juliette Bulpitt van de Brede School Steenvoorde uit Rijswijk heeft de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond, wegens de coronamaatregelen, digitaal plaats. Juliette zal volgende maand Leidschendam-Voorburg en Rijswijk vertegenwoordigen in de provinciale finale. En misschien wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Basisscholen uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk

Tien kandidaten van groepen 7 en 8 van basisscholen uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk hebben op school voorgelezen aan hun groep en hiervan een video ingestuurd. Zij lazen allemaal een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Deze filmpjes werden beoordeeld door een ervaren jury. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek in de klas was belangrijk. Tijdens een digitaal jury-overleg werd de winnaar bekendgemaakt. 

Enthousiast

Juliette Bulpitt las een fragment voor uit het boek “Hoe overleef ik mezelf?” van Francine Oomen. De jury vond dat Juliette iedereen enthousiast in het verhaal meenam. Elk personage kreeg zijn eigen karakter, zonder dat ze verschillende stemmetjes gebruikte. Heel knap! Juliette zal één van de 80 deelnemers zijn aan de provinciale finale die in de tweede week van april digitaal gehouden zal worden.

Wij wensen Juliette veel succes!