‘Proeverij’ Mindful Bewegen en een stiltewandeling

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 09:27

Wilt u graag eens kennismaken met mindfulness, maar is stilzitten niets voor u? Dan is een stiltewandeling iets om uit te proberen! Wandelen werkt ontspannend en stressverlagend. Gecombineerd met stilte en mindfulness is dat effect nog groter.

Voorburg

Vanuit de locatie Voorburg organiseert de Bibliotheek aan de Vliet in maart, april en mei stiltewandelingen. Deze worden verzorgd door Pauline Memelink van Dreamel Moving & Mind. Pauline is body-mind docent. Zij geeft stiltewandelingen en thematische workshops Mindful Bewegen. 

Data

De wandelingen zijn op vrijdag 1 maart, vrijdag 5 april en vrijdag 3 mei van 10.30 – 13.00 uur. Koop uw kaartje via onderstaande knop of aan de balie in de bibliotheek. Het aantal deelnemers per ochtend is maximaal vijftien. Meld u dus snel aan!

Maandthema

De ‘proeverij’ omvat een uur lang mindfulness- en bewegingsoefeningen die de geest kalmeren en de zintuigen openzetten. Daarna maken we in stilte een wandeling in de omgeving. Zowel de oefeningen als de wandelingen zijn gekoppeld aan het maandthema van de bibliotheek. In maart is dat het thema van de Boekenweek: ‘De moeder de vrouw’. In april is het thema ‘Alles om het lijf’ en in mei is dit ‘Feest en rituelen’.

Rijswijk

Komen de data in Voorburg u niet uit? Vanuit de bibliotheek in Rijswijk kunt u op vrijdag 26 april, vrijdag 10 mei en vrijdag 31 mei meedoen aan een stiltewandeling. Die worden verzorgd door Sudha Menon.

Beweeg je lichaam, breng je geest tot rust! Dat kan prima op deze bijzondere ochtenden.