Lezing – Het Neurenberger Mysterie

Vrijdag 5 mei 2023, van 14:00 tot 15:00 | Locatie Rijswijk | Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk

Kosten: Leden € 7,50 | Niet-leden € 10,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijver en oud-journalist André Buurman is op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, van 14.00 tot 15.00 uur te gast in de Rijswijkse Bibliotheek. De Rijswijker vertelt dan over zijn nieuwste faction-thriller ‘Het Neurenberger Mysterie’, die eind vorig jaar bij uitgeverij Davey Jones Publishing verscheen. Het Neurenberger Mysterie is het vierde boek van Buurman.

Over Het Neurenberger Mysterie

De rode draad in deze deels autobiografische roman betreft het anno 2023 nog altijd grote raadsel rond de verdwijning van duizenden nazioorlogsmisdadigers in de laatste maanden van en de jaren na WOII. Maar niet alleen de vraag hoe het mogelijk was dat zowel nazikopstukken als kampbewaarders van onder andere Auschwitz en Buchenwald ongemoeid werden gelaten en naar merendeels Zuid-Amerika via de zogenaamde rattenlijn konden ontkomen. Meer nog wie deze grootscheepse vlucht mogelijk maakte en vooral wie daartoe destijds opdracht gaf. En niet in de laatste plaats…wat was de reden. Ook slaagde een groot aantal ontsnapte oud-nazi’s medio jaren vijftig van de vorige eeuw erin terug te keren naar Duitsland en onder een valse identiteit een nieuw bestaan op te bouwen.

Net als in zijn eerdere roman ‘Terug naar Arras’ is de verhaallijn in ‘Het Neurenberger Mysterie’ een mix van fictie en ware gebeurtenissen, ook wel ‘faction’ genoemd.

Over André Buurman

De Rijswijker André Buurman (1952) schreef van 1972 tot 2019 voor diverse dag- en weekbladen, waaronder AD/Haagsche Courant, over de paardenraces in Nootdorp en op Duindigt en de golfsport. Als auteur debuteerde hij in 2008 met de autobiografie van de legendarische paardensportverslaggever Hans Eysvogel, die bij De Wereld Draait Door werd gepresenteerd. In 2017 tekende hij het dramatische levensverhaal op van een voormalig Wassenaarse miljonair. Terug naar Arras, over een gereïncarneerde Franse generaal uit WOI, ligt sinds 2018 in de boekwinkel.


DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: vrijdag 5 mei
  • Hoe laat: 14.00 - 15.00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - Locatie Rijswijk
  • Adres: Generaal Eisenhowerplein 101, 2288 AG Rijswijk
  • Prijs per kaartje: Leden € 7,50 | Niet-leden € 10,00

ONLINE AANMELDEN

Bestel hier je ticket voor de lezing


CONTACT

Wil je graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Of kom naar één van onze vestigingen, onze medewerkers helpen u graag.

Ga naar het contactformulier

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wil je meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

Ga naar het agendaoverzicht