Nederland Leest: Literaire Bingoshow

19 november 2022, van 13:00 tot 15:00 | Locatie Voorburg | Kon. Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg

Kosten: Leden: Gratis | Niet-leden: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met De Literaire Speelgoedwinkel is er op 19 november de Literaire Bingoshow. Wie weet rolt Gerard Reve wel uit de molen, of zie je Dikkie Dik over het podium kruipen...

Literaire Bingoshow

Met een bingomolen én improvisatietheater wordt jouw kennis van boeken en schrijvers getest op zaterdag 19 november.

Een speelse variant op de klassieke bingo, met een rijkgevulde prijzentafel. Je krijgt een bingokaart met schrijvers en boektitels. Er staan nieuwe jeugdboeken, klassieke verhalen en alles er tussenin op. Heb jij een brede algemene kennis van jonge auteurs tot bekende grootheden? Als fanatieke lezer heb je een kleine voorsprong. Maar iedereen maakt kans op de hoofdprijs.

Geniet van de mooiste boekomslagen, de spannendste voorleesfragmenten, de opvallendste schrijversportretten en de grappigste weetjes. Speel je gratis mee in ‘De ontdekking van de hemel’? Wie weet ga jij naar huis met de nieuwste boeken of een kilo lettervermicelli.

DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

  • Wanneer: zaterdag 19 november 2022
  • Hoe laat: 13:00 - 15:00 uur
  • Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - Locatie Voorburg
  • Adres: Koningin Julianalaan 257 | 2273 JG Voorburg
  • Prijs: Leden: Gratis | Niet-leden: Gratis

Meld je hier aan


Nederland Leest 2022: 'Oud worden, jong blijven'

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van 2022 is “Oud worden, jong blijven”. We worden gemiddeld steeds ouder: hoe blijven we fit en vitaal?


Geschenkboek: 'Mevrouw mijn moeder'

Het geschenkboek van deze editie is Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Met dit boek richtte Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. 

Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.


KAARTVERKOOP IN DE BIBLIOTHEEK

Maak je geen gebruik van internet, dan kun je vooraf een kaartje kopen in de bibliotheek. Bij aanvang van de voorstelling kun je alleen een kaartje kopen als er nog plaatsen beschikbaar zijn.


CONTACT

Wil je graag online een kaartje kopen maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ga naar het contactformulier

ACTIVITEITEN VAN DE BIBLIOTHEEK AAN DE VLIET

Wil je meer weten over andere activiteiten in onze bibliotheek?

Ga naar het agendaoverzicht