Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Podcasts over boeken en lezen

Boeken FM

logo Boeken FM

Podcast met Ellen Deckwitz, Joost de Vries en Bob Kappen. Om beurten dragen zij een boek aan. Boeken FM is een podcast van Das Mag en De Groene Amsterdammer.

De Boekenpodcast

Logo De Boekenpodcast

Presentatoren en boekenexperts van NPO Radio 1 bespreken in wisselende duo's boeken waar ze enthousiast van worden.


De krokante leesmap

Logo De Krokante Leesmap

Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries trekken het land in en bespreken daarbij iedere week een boek. Podcast van NPO Radio 1.

OnderCast

Een literaire podcast met ruim een uur proza, poƫzie, toneelteksten en interviews. De makers Dennis Gaens en Lisa Weeda beschrijven het als een luisterboekvariant van een literair tijdschrift. Inmiddels is de allerlaatste aflevering opgenomen, maar je kunt ze alle 66 terugluisteren.

De Zelfhulpboekenclub

Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd. 'De zelfhulpboekenclub' van Stijn van Vliet en Jasper Demollin helpt jou verder te helpen met je existentiƫle vragen. Elke aflevering recenseren ze een ander boek en zoeken daar een gast bij met een bijzonder perspectief.

Het leesvirus

Logo Het leesvirus

Olaf Koens, Ronit Palache en Stefan de Vries zijn alle drie besmet met het leesvirus. Ze praten over de boeken die ze lezen in tijden van quarantaine.

Onze Boekencast

Logo Onze Boekencast

Spannende thrillers, indrukwekkende romans en magische fantasyverhalen. Een gezellige podcast met boeken en thee, geproduceerd door Studio Lijn 14.

Tussen de regels

Logo Tussen de regels

De podcast van NRC over belangrijke en spraakmakende boeken. Boekenchef Michel Krielaars en zijn collega's nemen wekelijks een boek onder de loep.


Podcasts van bibliotheken

Biep biep

Logo Biep Biep

Een podcast van de Bibliotheek Utrecht met verschillende programma's. Van talkshows tot lezingen en van boekenclubs tot theaterstukken.
 

Biebcast

Logo BiebCast

Een podcastserie van de Bibliotheek Venlo voor en door jongeren. Over allerlei thema's die jongeren bezighouden: van eenzaamheid tot gender.
 

Bibliotheek Den Haag

Logo Bibliotheek Den Haag

De podcast van Bibliotheek Den Haag. Schrijvers, dichters en denkers gaan met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving.
 

De Bibliotheekcast

Logo De Bibliotheekcast

Dit is de podcast van Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Over voorlezen, leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.
 

In Gesprek Met De Stad

Logo In Gesprek Met De Stad

Een podcast van de Bibliotheek AanZet over maatschappelijke onderwerpen die in de regio Dordrecht spelen.
 

Leesvoer Nieuwe Veste

logo Leesvoer Nieuwe Veste

De podcast van Nieuwe Veste Bibliotheek Breda over boeken rond een maandelijks thema.
 

Media Ouders

logo Media Ouders

Als ouder kan het lastig zijn een balans te vinden in het mediagedrag van je kinderen. Deze podcast van De Bibliotheek kan je daarbij helpen.