Leesclubs

Lezen is nog leuker als je het deelt met elkaar

Lezen is nóg leuker in een leesclub (voorheen leeskring). Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

NIEUW
Bekijk onderaan de pagina een stap-voor-stap uitleg over digitale bestellingen en reserveringen plaatsen via MijnLeesclub.nl. 

Boekenpakketten

De Bibliotheek heeft voor leeskringen speciale boekenpakketten (voorheen leeskringkoffers). Kies uit een groot aanbod van pas verschenen boeken én klassiekers.

Bekijk de Boekenlijst voor Leesclubs (2022-2023)

Boekentips voor leesclubs

Elke maand samen een e-book lezen

Een e-book is altijd voor alle leden beschikbaar. Speciaal voor leesclubs licht de online Bibliotheek elke maand een e-book uit.

Naar de leesclub van de online Bibliotheek

Nieuwste boekenpakketten


Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? De bibliotheek biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten. 


Digitaal bestellen, reserveren en bezorgen bij jouw vestiging? Bekijk hoe het werkt:

1. Om gebruik te kunnen maken van de diensten voor leesclubs, moet je lid zijn bij de Bibliotheek aan de Vliet. Pas daarna kun je titels reserveren op de website voor leesclubs.

2. Ga naar de website www.mijnleesclub.nl. De eerste keer dat jouw leesclub de website bezoekt, maak je een profiel aan. Eén profiel per leesclub is voldoende. Bestaande leesclubs kunnen inloggen op de website en vervolgens titels bekijken en reserveren.

3. Klik rechtsboven op de profielknop en vervolgens op ‘aanmelden’ en vul het inschrijfformulier voor nieuwe leesclubs in. De Bibliotheek checkt het formulier en bevestigt dat je een bij hen bekende leesclub bent. Je account wordt geactiveerd, en jij ontvangt een bevestiging met login per mail.

4. Reserveren maar! Vanaf nu kun je boeken selecteren en reserveren.

5. Zoek en ontdek: je kunt ook zien welke titels er beschikbaar zijn in jouw regio en je kunt filteren op titel, auteur of thema (de beschikbaarheid is zichtbaar en de leentermijn is 6 weken).

6. Pling! Je krijgt een e-mail met een melding als de gereserveerde titel(s) klaarliggen bij jouw gekozen vestiging (Rijswijk, Leidschendam of Voorburg).

7. Ophalen maar: je hebt nu nog zes weken de tijd om het boek te lezen en te bespreken met jouw leesclub. Lever de boeken weer op tijd in, zo heeft iedere leesclub er samen plezier van.