Werk aan jezelf

met de gratis trainingen en workshops van Indigo Preventie

Aan de slag met je mentale gezondheid

We hebben allemaal weleens een periode dat we even niet zo lekker in ons vel zitten. Maar als dat gevoel blijft, is het verstandig om hier iets aan te doen. Daarom bieden we samen met Indigo Preventie gratis trainingen en workshops aan om aan je mentale gezondheid te werken, zodat je je snel weer wat beter voelt. 

Zo bieden we trainingen en workshops aan die erop gericht zijn om voor jezelf op te komen, te praten over je verdriet, maar ook om sterker in je schoenen te staan. Alle trainingen en workshops zijn in kleine groepjes met voldoende persoonlijke aandacht. Zo helpen we je om stappen te zetten en meer grip te krijgen op je leven.

Ben je benieuwd aan welke trainingen en workshops je mee kunt doen? Je vindt het overzicht hieronder.

Gratis, maar wel even aanmelden

Alle trainingen en workshops zijn voor iedereen helemaal gratis. Je moet je wel eventjes aanmelden via de website of bij de balie van de Bibliotheek.

Heb je hier nog vragen over of is iets onduidelijk? Kom dan langs in onze Bibliotheek in Voorburg, Leidschendam of Rijswijk, of bel naar 070-2400250.


Workshop Stress & burn-out

Pff, zit jij er een beetje doorheen? Heb je weleens het gevoel dat jij alles moet doen? Dat er niks gebeurt als jij niets doet? Voel jij je heel erg verantwoordelijk? Volg dan onze gratis workshop 'Stress en burn-out' en leer hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze workshop. De workshop Stress & burn-out geeft je informatie rondom stress, hoe je hiermee om kunt gaan en wat ervoor zorgt dat jouw stress oploopt. Je krijgt ook informatie over burn-outs: wat is het, wanneer heb je een burn-out? Hoe kun je het voorkomen en hoe zorg je ervoor dat je er weer uit komt als je al in een burn-out zit? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens deze workshop.

Donderdag 14 maart
14.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Voorburg

Meld je hier aan voor de gratis workshop Stress & burn-out

Workshop Meer contact

Vind jij het lastig om jezelf meer te laten zien aan anderen? En zou je graag meer contact willen maken? Wat houdt je daarbij tegen? En wat heb jij als persoon te bieden aan iemand anders? Dit zijn vragen waarmee we aan de slag gaan tijdens de workshop 'Meer contact'. 

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Bij deze workshop leer je contact maken met anderen, maar leer je ook beter in contact te komen met jezelf. In een kleine groep leer je technieken om makkelijker het gesprek aan te gaan. 

Maandag 25 maart
12.00 - 14.00 uur
Bibliotheek Rijswijk

Meld je hier aan voor de gratis workshop Meer contact

Training Assertiviteit

Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven? Om 'nee' te zeggen als het allemaal even te veel wordt? En om voor jezelf op de komen? Daar kan onze gratis training 'Assertiviteit' jou bij helpen! Na afloop van deze training sta jij sterker in je schoenen en lukt het je beter om andere mensen feedback te geven.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis training van vijf sessies over assertief gedrag. Wat heeft jouw gedrag voor effect op anderen? Wat kun je zelf veranderen? Je leert ook hoe je op assertieve wijze feedback aan iemand kan geven, waarmee je de kans op conflicten sterk verkleint.

Donderdag 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april (5 lessen)
18.30 - 20.30 uur
Bibliotheek Voorburg

Meld je hier aan voor de gratis training Assertiviteit

Workshop Positief denken

Zit jij soms gevangen in jouw eigen negatieve gedachten? Zie je overal beren op de weg en is het glas meestal half leeg? Doe dan mee met de gratis workshop 'Positief denken'. Daar helpen we je om op een andere manier naar zaken te kijken. 

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze workshop. Tijdens deze bijeenkomst leer je jouw negatieve gedachtes om te zetten. We doen dit door middel van afwisselende en verrassende oefeningen. Wanneer je jouw gedachten vaker positief kunt inzetten, zal het je leven prettiger maken en minder energie kosten.

Dinsdag 16 april
14.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Voorburg

Meld je hier aan voor de gratis workshop Positief denken

Workshop Mindfulness

We hebben vaak haast, doen dingen op de automatische piloot en staan er eigenlijk nauwelijks bij stil. Wil jij meer in het moment leren leven? Leren te kijken en ervaren zonder meteen een oordeel te hebben? Dan is onze gratis workshop Mindfulness echt iets voor jou!

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Bij deze workshop leer je hoe je meer in het hier en nu kunt leven, zodat je je ook minder zorgen maakt over het verleden of heden. We vertellen je meer over mindfulness: wat is het, hoe werkt het en hoe kun je dit toepassen in je dagelijkse leven? Na afloop van deze cursus kun je ook thuis aan de slag met mindfulness.

Dinsdag 23 april
10.15 - 12.15 uur
Bibliotheek Rijswijk

Meld je hier aan voor de gratis workshop Mindfulness

Donderdag 6 juni
10.15 - 12.15 uur
Bibliotheek Voorburg

Meld je hier aan voor de gratis workshop Mindfulness

Workshop Stoppen met piekeren

We piekeren allemaal weleens. Maar wat als je teveel piekert? En last krijgt van al deze negatieve gedachten? Onze gratis workshop 'Stoppen met piekeren' helpt jou om minder te piekeren. Zodat je daarna weer meer tijd hebt voor leuke dingen!

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Bij deze workshop leer je het verschil tussen nadenken en piekeren. Je leert meer over waarom je eigenlijk piekert. En je leert over de invloed van (negatieve) gedachten, en hoe deze samenhangen met jouw emoties en gedrag. Natuurlijk geven we je ook praktische tips om minder te piekeren.

Wonesdag 1 mei
10.15 - 12.15 uur
Bibliotheek Voorburg

Meld je hier aan voor de gratis workshop Stoppen met piekeren

Workshop Opkomen voor jezelf

Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven? Om 'nee' te zeggen als het allemaal even te veel wordt? En om voor jezelf op de komen? Daar kan onze gratis workshop 'Opkomen voor jezelf' jou bij helpen! Na afloop van deze workshop sta jij sterker in je schoenen en lukt het je beter om andere mensen feedback te geven.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze workshop. Wat heeft jouw gedrag voor effect op anderen? Wat kun je zelf veranderen? Na deze workshop weet je beter voor jezelf op te komen. Wl je na deze workshop meer leren over assertiviteit? Volg dan de training 'Assertiviteit' bij Bibliotheek Voorburg!

Dinsdag 14 mei
19.00 - 21.00 uur
Bibliotheek Rijswijk

Meld je hier aan voor de gratis workshop Opkomen voor jezelf

Training Vrienden maken

Wil jij graag meer vrienden of mensen om mee om te gaan? Maar vind je het moeilijk om mensen aan te spreken? Doe dan mee met de gratis training 'Vrienden maken'. We gaan allerlei oefeningen doen, zodat jij straks vol vertrouwen aan de slag kunt gaan.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis training van zes sessies over vriendschap. Je leert in deze training meer over hoe je makkelijker vrienden kunt maken. Wat kun je het beste zeggen en doen? We nemen rustig de tijd, je krijgt duidelijke uitleg en we gaan allerlei oefeningen met elkaar doen. 

Donderdag 16, 23, 30 mei, 6, 13 en 20 juni (6 lessen)
13.00 - 15.00 uur
Bibliotheek Rijswijk

Meld je hier aan voor de training Vrienden maken

Workshop Omgaan met angst

Iedereen is soms bang of angstig. Angst is een normale, gezonde en beschermende reactie. Maar soms voel je zoveel angst dat het je niet meer lukt om goed te functioneren. Heb jij hier last van? Kom naar naar de gratis workshop 'Omgaan met angst'.

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze workshop. Tijdens deze bijeenkomst leer je meer over verschillende soorten angsten en hoe je hier mee om kunt gaan. Na deze workshop weet je beter wat je moet doen als je angstige gevoelens hebt.

Donderdag 13 juni
10.15 - 12.15 uur
Bibliotheek Rijswijk

Meld je hier aan voor de gratis workshop Omgaan met angst

Workshop Lekker slapen

Vind jij het weleens lastig om in slaap te vallen? Lig je ’s nachts vaak wakker of word je veel te vroeg wakker? En merk je dat je overdag moe bent? Wil je hier iets aan doen? Kom dan naar onze gratis workshop 'Lekker slapen'!

Indigo Preventie en de Bibliotheek aan de Vliet organiseren samen deze gratis workshop. Tijdens deze workshop leer je meer inzicht te krijgen in je slaapproblemen, zodat je daarna hopelijk weer heerlijk kunt slapen.

Maandag 1 juli
13.00 - 15.00 uur
Bibliotheek Rijswijk

Meld je hier aan voor de gratis workshop Lekker slapen