Mantelzorgcafé

Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers in het Mantelzorgcafé

Bent u mantelzorger en wilt u wel eens andere mantelzorgers ontmoeten? Dat kan in het Mantelzorgcafé MOM!

Als mantelzorger bent u een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. In het Mantelzorgcafé krijgt u praktische tips, een luisterend oor en horen de ervaringen van andere mantelzorgers. Het Mantelzorgcafé is een initiatief van de zorg- en welzijnsorganisaties Florence, Welzijn oud en jong (Woej) en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH).

Ondersteuning voor mantelzorgers

Het Mantelzorgcafé is een initiatief van de zorg- en welzijnsorganisaties Florence, Welzijn oud en jong (Woej) en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH). Reden van de oprichting is dat er een groot aantal mantelzorgers is dat ondersteuning kan gebruiken.

Mantelzorgers zijn mensen die voor een langere periode meer dan acht uur per week voor hun naasten zorgen. Dat doen zij bijvoorbeeld voor hun partner, familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw. Als mantelzorger kiest u hier niet voor, het overkomt u. U geeft om degene die zorg nodig heeft, en u zet zich belangeloos in.

Mantelzorgcafé maandelijkse ondersteuning

Florence, Welzijn oud en jong (Woej) en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) zien mantelzorgers als een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. Wij weten ook dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan.

Met het nieuwe Mantelzorgcafé MOM willen wij daarom een vorm van mantelzorgondersteuning bieden.

  • Het Mantelzorgcafé biedt praktische tips, een luisterend oor en ervaringen van andere mantelzorgers.
  • Het Mantelzorgcafé behandelt elke maand een ander thema, bijvoorbeeld het stellen van grenzen, omgaan met verlies, in balans blijven en zorgen voor jezelf.
  • U kunt tijdens de bijeenkomsten ook zelf thema’s aandragen die u graag zou willen bespreken.

Kom naar het mantelzorgcafé

Wanneer: Maandelijks op donderdag

Waar: de Bibliotheek aan de Vliet - locatie Voorburg, Koningin Julianalaan 257

Hoe laat: 19:30 uur tot ongeveer 21:00 uur | Inloop vanaf 19:00 uur

Data en onderwerpen:

  • Donderdag 24 januari: Mantelzorg: combineren werk & privé
  • Donderdag 28 februari: Leren ontspannen
  • Donderdag 28 maart: Als het thuis niet meer gaat
  • Donderdag 25 april: Veranderd gedrag
  • Donderdag 23 mei: Verrassingsavond
  • Donderdag 27 juni: Grenzen stellen

 

Meer lezen over mantelzorg

literatuurlijst mantelzorgcafé pdf

Bent u op zoek naar informatie over mantelzorg? In de bibliotheek vindt u verschillende materialen over het onderwerp. Van ervaringsverhalen tot fictieve verhalen. Van informatieve boeken tot films.

Speciaal voor de bezoekers van het mantelzorgcafé hebben we een informatieboekje gemaakt, met literatuurverwijzigingen naar verschillende onderwerpen.

De digitale versie van deze literatuurlijst kunt u hieronder downloaden:

Heeft u nog vragen?

Heeft u aanvullende vragen of behoefte aan een persoonlijk advies op basis van uw thuissituatie? Kom naar het mantelzorgcafé of neem contact op met:

Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) is een initiatief van Stichting Woej, Florence en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH).