De Baby BoekStartochtend

Samen genieten van de leukste boekjes

Kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen. Tijdens de Baby BoekStartochtend ontdek je met je baby op schoot een boekje. Je ontmoet er andere ouders van jonge kinderen en wisselt ervaringen uit. Er staat er één onderwerp centraal. De BoekStartcoach laat zien hoe je speels in contact staat met je baby en werkt aan de spraak- en taalontwikkeling.

Schema

Wil je eerder weg, je kindje tussendoor voeden? Kruipt het rond of valt het in slaap? Dat is geen probleem, alle baby's en dreumesen van 0 tot 1,5 jaar zijn van harte welkom.

Rijswijk • 10.30 - 11.30 uur Voorburg • 10.30 - 11.30 uur Leidschendam • 11.00 - 12.00 uur Thema
11 januari 13 januari 20 januari Babymassage
25 januari 27 januari 3 februari Meertaligheid
8 februari 10 februari 17 februari Kleuren/Zwart-Wit
22 februari 24 februari - Jarig
8 maart 10 maart 17 maart Zintuigen
22 maart 24 maart 31 maart Veiligheid
5 april 7 april 14 april Tandjes
19 april 21 april - Dieren
17 mei 19 mei 26 mei Eten
31 mei 2 juni 9 juni Kiekeboe
14 juni 16 juni 23 juni Muziek
- 30 juni - Reizen/Vakantie

De BoekStartCoach

Degene die de Baby BoekStartochtend organiseert en samen met de kindjes leest, zingt, oefent en speelt met taal heet de BoekStartCoach. Per locatie is er meestal een vaste BoekStartCoach aanwezig: Mirona (Leidschendam), Nathalie (Voorburg) en Ingrid (Rijswijk). De kans is dus groot dat jouw kindje, als je vaker komt, hetzelfde gezicht ziet. Dat is nog eens gezellig!

Een deskundig advies!

Soms nodigen we een deskundige uit, zoals iemand van Jeugdtandzorg. Samen praten we dan over wat kindjes bezighoudt en hoe je op een speelse en gezellige manier vaste ritueeltjes kan opbouwen. Zoals samen je tanden poetsen en hoe je daar een echt feestje van kan maken!

De Baby BoekStartochtend is de plek om gezellig samen boekjes te lezen, plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen.

Spaarkaart

Heb je de BoekStart spaarkaart al? Vraag er anders naar in jouw vestiging! Elke keer dat je kindje in de Bibliotheek aan de Vliet komt en minimaal één boekje leent, krijgt het een sticker om op de BoekStartspaarkaart te plakken. Na 10 bezoekjes aan de Bibliotheek krijgt je kindje een cadeautje!

Informatie Spaarkaart


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je.

BereslimmeBoeken

Bereslim is dé aanbieder van digitale boeken en spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van kinderen.

Bereslim er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.

Ga naar de BereslimmeBoeken

Log in met je bibliotheekaccount.

Nog geen lid? Meld je gratis aan

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Ontdek de unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten & muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen.

Ga naar de Voorleeshoek

Log in met je bibliotheekaccount.

Lid worden is gratis voor je kleintje!