De Baby BoekStartochtend

Samen genieten van de leukste boekjes

Wist jij dat kinderen die als baby zijn voorgelezen later beter zijn in taal? Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen! Onze BoekStartcoach leest samen met alle aanwezige kindjes (en hun ouders) een boekje. En we gaan niet alleen lezen, maar ook zingen en spelen, om zo goed te oefenen met de taal. Elke week bespreken we een ander thema. De Baby BoekStartochtend is voor kinderen van 0 tot 1,5 jaar. Je bent welkom om 10.30 uur.

Verschillende voorleesmomenten

Je kunt langskomen voor de Baby BoekStartochtend bij Bibliotheek Leidschendam, Rijswijk & Voorburg. Hieronder vind je het rooster.

Rijswijk • 10.30 - 11.30 uur Leidschendam • 10.30 - 11.30 uur Voorburg • 10.30 - 11.30 uur Thema
10 januari 12 januari 19 januari Kiekeboe
24 januari 26 januari 2 februari Zintuigen
7 februari 9 februari 16 februari Elke dag
21 februari 23 februari 1 maart Babymassage
6 maart 8 maart 15 maart Tandjes
20 maart 22 maart 29 maart Lente
3 april 5 april 12 april Muziek op Schoot
17 april 19 april 26 april Kleuren
1 mei 3 mei 10 mei Eten
15 mei 17 mei 24 mei Emoties
29 mei 31 mei 7 juni Dieren
12 juni 14 juni 21 juni Slapen
26 juni 28 juni 5 juli Water
10 juli 12 juli - Vakantie

De BoekStartcoach

De Baby BoekStartochtend wordt begeleid door de BoekStarcoach. Per locatie is er een vaste BoekStartcoach aanwezig: Mirona (Leidschendam), Nathalie (Rijswijk & Voorburg). De kans is dus groot dat jouw kindje, als je vaker komt, hetzelfde gezicht ziet. Dat is nog eens gezellig!

Een deskundig advies!

Soms nodigen we een deskundige uit, zoals iemand van Jeugdtandzorg. Samen praten we dan over wat kindjes bezighoudt en hoe je op een speelse en gezellige manier vaste ritueeltjes kan opbouwen. Zoals samen je tanden poetsen en hoe je daar een echt feestje van kan maken!

De Baby BoekStartochtend is de plek om gezellig samen boekjes te lezen, plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen.

Spaarkaart

Heb jij de BoekStart-spaarkaart al? Vraag er anders een keertje naar in jouw vestiging! Elke keer dat je kindje in de Bibliotheek aan de Vliet komt en minimaal één boekje leent, krijgen jullie een sticker om op de BoekStart-spaarkaart te plakken. Na 10 bezoekjes aan de Bibliotheek krijgt je kindje een cadeautje!

Informatie Spaarkaart


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Met je lidmaatschap van de Bibliotheek aan de Vliet kun je allerlei voorleesfilmpjes bekijken.

BereslimmeBoeken

Bereslim is dé aanbieder van digitale boeken en spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van kinderen.

Bereslim er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.

Log hiervoor in met je bibliotheekaccount.

Ga naar de BereslimmeBoeken

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Ontdek de unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten & muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen.

Log hiervoor in met je bibliotheekaccount.

Ga naar de Voorleeshoek