Peutervoorlezen

Het voorleesfeestje in de Bibliotheek

Verschillende voorleesmomenten

Je kunt langskomen voor het Peutervoorlezen bij Bibliotheek Leidschendam, Rijswijk en Voorburg. Elke keer zijn er twee voorleesmomenten: om 10.00 uur & 10.30 uur.
Hieronder vind je het rooster.


Kom jij snel een keertje langs met je kleintje?

Voorburg Rijswijk Leidschendam
4 september 11 september 6 september
18 september 25 september 20 september
2 oktober 9 oktober 4 oktober
16 oktober 23 oktober 18 oktober
6 november 13 november 8 november
20 november 27 november 22 november
4 december 11 december 6 december
18 december - 20 december

Meer over Peutervoorlezen

Kom gezellig samen met je peuter naar het Peutervoorlezen (2 tot 4 jaar)! Luister naar verhalen uit de mooiste prentenboeken. Ontdek de magie van voorlezen. En beleef samen met je kind een leuke en leerzame tijd.

Kom langs!

Je peuter maakt tijdens het Peutervoorlezen al spelenderwijs kennis met de Bibliotheek. Zo geef je je kind een vliegende start in de taalontwikkeling. Uiteraard kun je ook vragen stellen aan onze ervaren voorlezers! Je bent welkom om 10.00 uur of om 10.30 uur. Toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Spaarkaart

Heb jij de BoekStart-spaarkaart al? Vraag er anders een keertje naar in jouw vestiging! Elke keer dat je kindje in de Bibliotheek aan de Vliet komt en minimaal één boekje leent, krijgen jullie een sticker om op de BoekStart-spaarkaart te plakken. Na 10 bezoekjes aan de Bibliotheek krijgt je kindje een cadeautje!

Meer informatie over de spaarkaart


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Met je lidmaatschap van de Bibliotheek aan de Vliet kun je allerlei voorleesfilmpjes bekijken.

BereslimmeBoeken

Bereslim is dé aanbieder van digitale boeken en spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van kinderen.

Bereslim is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.

Log hiervoor in met je bibliotheekaccount.

Ga naar de BereslimmeBoeken

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Ontdek de unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten & muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen.

Log hiervoor in met je bibliotheekaccount.

Ga naar de Voorleeshoek

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes.

SchoolTV is bekend van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal.

Ga naar de boekenfilmpjes