Boekstartdag

Gepubliceerd op: 4 juni 2021 09:56

Webinar 'Verhalen om te vertellen, te bekijken én naar te luisteren' met Denise Bontje

Gratis webinar

In het kader van de landelijke BoekStartdag (19 juni) geeft Denise Bontje op donderdag 17 juni een gratis webinar over voorlezen voor ouders van kinderen van 0 – 4 jaar.

Genieten van verhalen

Kinderen kunnen ontzettend genieten van verhalen. Het is, naast dat het erg leuk is, ook belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen. Het zorgt onder andere voor ontwikkeling van de fantasie en vergroot de woordenschat. Ook leer je je beter inleven in anderen.

Digitale Media

Tegenwoordig wordt er steeds minder gelezen. Kinderen komen op zeer jonge leeftijd in aanraking met digitale media: computers, telefoons, tablets. Grote kans dat het voorlezen van een boek al snel wordt vervangen door het bekijken van een filmpje. Herkenbaar? Wees gerust. Je kind helemaal weghouden van een scherm hoeft niet, maar je kunt wel zorgen voor een rijk aanbod en balans! 

Kijken en lezen

Je kind in aanraking laten komen met verhalen in alle vormen? Leer zelf over de leukste platformen en manieren om digitale media met voorlezen te combineren. Tijdens het webinar staat het voorlezen van verhalen centraal. Denise Bontje vertelt hoe je als ouder in kunt spelen op het
aanbod aan verhalen en je een brug kunt slaan tussen het kijken en lezen.