Wetenschap & Techniek

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Leonard Mlodinow Stephen Hawking

  Over leven en werk van de Britse natuurkundige Stephen Hawking (1942-2018).

  Gedrukt boek

 • Dan Green Schatten uit de natuur

  Welke steen is zo licht dat hij blijft drijven? En hoe komen kristallen aan hun vorm? Dit kom je te weten in dit overzicht van soorten gesteenten, mineralen en ertsen en ook fossielen en schelpen. Met een kleine kleurenfoto van elk gesteente. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

  Gedrukt boek

 • Adam Higginbotham Nacht in Tsjernobyl

  Beschrijving van de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986 en het verband daarvan met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991.

  Gedrukt boek

 • Yuval Noah Harari Homo Deus

  Beschouwing over nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die het leven van de mens steeds meer maakbaar maken.

  Gedrukt boek

 • Paul De Moor Het fietsboek

  Wist je dat de uitvinding van de fiets te maken had met een overvloed aan paardenpoep? En dat de eerste fiets niet eens pedalen had? Lees van alles over de fiets, zoals grappige feitjes, technische uitleg en over de geschiedenis. Met vlotte lijntekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Claudine Monteil Marie Curie en haar dochters

Over de levens en carrières van natuur- en scheikundige en tweevoudig Nobelprijswinnaar Marie Curie (1867-1934) en haar dochters, scheikundige Irène Joliot-Curie (1897-1956) en pianiste, schrijver en diplomaat Denise-Ève Curie Labouisse (1904-2007).

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken